Werkzaamheden

Tuinontwerp

Welke tuin past bij uw woning of bedrijf? Een speelse tuin, een moderne tuin, een landschapstuin? Een goed tuinontwerp begint met een oriënterend gesprek bij u thuis. Daardoor krijgen wij meteen een goede indruk van het huis, de afmeting, ligging en de omgeving van uw tuin of bedrijf. Op basis van deze informatie en uw voorkeuren en wensen, komen we samen tot een ontwerp. Ook kijken we samen naar het materiaal dat het beste bij uw huis, tuin en portemonee past.

Onze werkzaamheden bestaan onder andere uit het realiseren van grond- en straatwerk, het realiseren van beregeningsinstallatie en het aanleggen van beplanting, sierbestrating en tuinelementen zoals: paden, terrassen, muren, rotspartijen, vijvers of andere waterelementen, omheiningen en afsluitingen. Wilt u uw planten verlichten, dan maken wij een verlichtingsplan voor u. Ook het aanleggen van een vlonder of tuinhuisje is mogelijk. in samenwerking met onze partners.

Tuinaanleg

Bent u tevreden over het ontwerp en de bijbehorende offerte? Dan maken we in overleg een planning voor de werkzaamheden. Samen kijken we wat u het beste uitkomt qua dagen en tijden. Het materiaal wordt door ons geleverd, zodat wij er zeker van zijn dat wij goede kwaliteit kunnen afleveren. Daarom krijgt u garantie op het materiaal en de beplanting die door ons geleverd wordt.

Tuinonderhoud

Heeft u al een mooie tuin of heeft u net een tuin aan laten leggen? Dan is het belangrijk om de tuin goed te onderhouden. Zo blijft de tuin mooi en strak. Onderhoudswerkzaamheden kunnen zijn: snoei- en trimwerk, het knippen van de haag, het maaien en verticuteren van uw gazon, het knippen van de grasrand, het verwijderen en behandelen van onkruid en het schoonmaken van uw vijver en tuin.

Vijveraanleg

Een vijver is een echte sfeermaker in uw tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting in het water als het donker is, het gekabbel van het water dat uit een fontein, waterval of waterornament komt en mooie vijverbeplanting zoals waterlelies. U kunt een vijver helemaal aankleden zoals u zelf wilt?

Bij Lucassen Hoveniers kunt u terecht voor koivijvers, siervijvers, zwemvijvers en plantenvijvers. In overleg kijken we wat de beste plek en afmeting is voor uw vijver. Hierbij houden we uiteraard rekening met uw wensen en voorkeuren.

Winter en voorjaarsonderhoud

In het voorjaar en de winter is het belangrijk je tuin een opfrisbeurt te geven. In het voorjaar kan dit gaan om het terugsnoeien van bepaalde planten en het verwijderen van dode beplanting die de winter niet hebben overleefd.

Voordat we de winter ingaan is het belangrijk om bepaalde bomen en planten terug te snoeien, zodat deze in het voorjaar weer mooi uit kunnen lopen. Op verzoek pakken we ook planten in die niet tegen de vorst kunnen. Verder maken we de tuin weer netjes en schoon en ruimen we al het blad op dat tijdens de herfst gevallen is.

%d bloggers liken dit: